Monday, 31 December 2012

Azam tahun baru . 2013 ★




Assalamualaikum Warahmatullah.. =)

Firstly aku nak ucapkan Happy New Year 2013 to all ! Alhamdulilah akhirnya da sampai ke akhir tahun 2012 kan.. So sempena new year yang kejap lagi akan datang ni kita mesti la da prepare siap-siap azam tahun baru.So here the list of my new target in 2013!

1) Galaxy Note Pinky2
Galaxy note ada 2 iaitu note 1 and note 2 . Mula2 nya nak sangat beli note 2 lepas tgk kat iklan2    yang ada kat tv yg membuatkan hati ini jatuh cintan , tapi baru aku sedar yang note 1 only yang ada in pink colour .. Note 2 memang xdicipta yang berwarna pink .. so that why aku nak amik yang note 1 je . Harga diorang beza dalam rm400 like that je kan . Yang penting WAJIB PINK ;)

 2) Kurussssss....
 Biasanya if aku cakap nak kurus mesti ramai yang gtau xpaya la.. just bersyukur gn apa yang ada and your body xgemok pun. But no no..aku nak jugak capai target aku iaitu 48kg . Skrg berat aku.. rahsiaa2..tapi aku target dalam 3month from now insyaAllah the target will be achieve..

 3) Dean list
 Utk dpt dekan ni bukan la something yang senang..so aku hope sem 4 ni result betambah baik and dapat la merasa dekan untuk kali yang ke-2..insyaAllah..

Okay guys act aku pun tengah keliru memikirkan apa lagi yang aku nak untuk tahun baru ni.Banyak sangat benda yang aku dah dapat untuk 2012 , so i think ni je la target aku utk mase ni!

Yang penting , jangan cakap sahaja tapi kena la buktikan dengan perbuatan dan disiplin untuk capai apa yang kita nak .

Kenapa kena ada azam tahun baru eah?
Azam tahun baru ni penting sebab ianya akan mencetus satu semangat untuk kita mendapatkan apa yang kita nak . Dengan dorongan yang ada , insyaAllah anything pun bole capai :)

Okay guys , sekian dari Nyssa..
HAPPY NEW YEAR 2013 . May Allah bless you all ;)

Tq for reading <3








Friday, 23 November 2012

☞ Review ✿ BeautySkin Essense ✿

Assalamualaikum Warahmatullah =)

Alhamdulilah Beautyskin da sampaiii..Kalau ada yg nak kena booking faster2 okie. Sebab stok sgt terhad . Untuk siapa yang tak tahu @ tak pernah dengar pasal BS ni.. Meh nak citer . BS ni adalah produk yang terlaris sekarang . Ramai girl tak kisah la muda ke berusia memang nak pakai produk ni . Actually , start umur 13 tahun da boleh start makan . Jom tengok apa kelebihan Beautyskin :-

1) Mencantikkan kulit dan Menyingkirkan Toksin
2) Melembutkan Kulit / Menjadikan kulit anjal
3) Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang baik
4) Menjadikan warna kulit wajah lebih rata
5) Mencerahkan kulit / Menjadikan warna kulit kemerah-merahan esp kat bahagian pipi
6) Menjadikan kulit berseri-seri
7) Menghilangkan jerawat , parut and muka berminyak .
8) Anti penuaan/ Menghilangkan garis2 halus

Actually , kalau nak terangkan pasal kebaikan dia memang banyak sangat . Produk ni dihasilkan dengan teknologi yang sgt tinggi . Kesimpulannya,if nak kulit licin..gebu..cerah..lembut..tegang..pakaila Beautyskin ok :)

Btw,i adalah jugak doing research pasal Beautyskin ni.. and what i got from my research is that , bila you all da start pakai Beautyskin ni .. you all kena konsisten . Means every month , kena makesure telan BS ni supaya kulit korang akan maintain . If tak..the effect im not sure . Maybe just your skin will get back to nomal. My opinion , better konsisten . and start pakai bila korang da ready untuk melabur every month . Cheersss..

Last but not least , mesti ramai yang nak tau harga BS ni kan? Price RM240 untuk first time beli(kotak pertama) sekali dengan registration untuk menjadi ahli + free postage . Then pembelian second ke , third ke kali yang ke-sejuta ke harganya ialah RM210 sahaja .

Sekarang jom kita menstalker pic kat bawah ni untuk tengok bukti keajaiban Beautyskin...


Adira AF Role Model utk BS ni memang nampak perubahan kat muka dia sejak dia pakai . Xcaya try tengok gambar tu betul2..BEFORE n AFTER . and Adira paling putih compare gn artis lain . BS memang utk mencerahkan .. so no wonder la..hee 


ISMA AF pulak . Nampak cerah..gebu..putih kemerahan kan muka dia. Perbezaan dulu dengan sekarang . Marvelous ! 


Kepada mereka yang ada jerawat , parut or lubang2 kat muka tu better cegah dari sekarang . In sha Allah boleh beransur hilang dalam masa kurang 2 bulan .


Antara artis yang pakai BS ni Heliza Helmi , Saidah , Stacy , Lisa Surihani and ramaiii lagi artis .

So tunggu apa lagi u all..
 If ada sesiapa yang berminat just pm me . 
Segala pertanyaan akan dilayan . Serius buyer only . 
Ok dear . Thanks for your time ! 













Thursday, 22 November 2012

✿ Simbol Comel-comel ✿

Assalamualaikum Warahmatullah =)

Ramai sangat reader yang terkapai-kapai nak kan simbol~simbol yang cute untuk letak dekat fb , buat nama twitter nampak extra gojes , blog or when IM gn someone ! So here it is.. Just copy mana-mana simbol yang korang nak and paste dekat entry,or mana-mana yang korang suka .

Ha silakan amik ni....



Æ æ ❖

{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

☼☀☁☂☃☻ ☺☹ ☮۞۩ εїз☎☏¢

☚☛☜☝☞☟✍

✌☢☣☠☮☯ ♠♤♣♧♥ ♨๑❀✿ ψ☪☭

♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈

♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈

๑۩۩.. ..۩۩๑๑۩۞ ۩

๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】

┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓

✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥▫■๑»«¶

ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ † ‡ • ‣

․ ‥ … ‧ 
 
 ‪ ‫ ‬ ‭ ‮   ‰ ‱ ′ ″ ‴ ‵ ‶ ‷ ‸ ‹ ›

※ ‼ ‽ ‾ ‿ ⁀ ⁁ ⁂ ⁃ ⁄ ⁅ ⁆ ⁊ ⁋ ⁌ ⁍ ⁎ ⁏ ⁐ ⁑ ⁒ ⁓ ⁔

∕ ∖ ∗ ∘ ∙ √ ∛ ∜ ∝ ∞ ∟ ∠ ∡ ∢ ∣ ∤ ∥ ∦ ∧ ∨ ∩ ∪

∴ ∵ ∶ ∷ ∸ ∹ ∺ ∻ ∼ ∽ ∾ ∿ ≀ ≁ ≪ ≫

≬ ≭ ≮ ≯ ≰ ≱ ≲ ≳ ≴ ≵ ≶ ≷ ≸ ≹ ≺ ≻ ≼ ≽ ≾ ≿ ⊀

⊁ ⊂ ⊃ ⊄ ⊅ ⊆ ⊇ ⊈ ⊉ ⊊ ⊋ ⊌ ⊍ ⊎ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ⊓ ⊔ ⊕ ⊖ ⊗ ⊘ ⊙

⊚ ⊛ ⊜ ⊝ ⊞ ⊟ ⊠ ⊡ ⊬ ⊭ ⊮ ⊯ ⊰ ⊱ ⊲ ⊳ ⊴ ⊵ ⊶ ⊷ ⊸ ⊹ ⊺ ⊻

⊼ ⊽ ⊾ ⊿ ⋀ ⋁ ⋂ ⋃ ⋄ ⋅ ⋆ ⋇

⋈ ⋉ ⋊ ⋋ ⋌ ⋍ ⋎ ⋏ ⋐ ⋑ ⋒ ⋓ ⋔ ⋕

⋖ ⋗ ⋘ ⋙ ⋚ ⋛ ⋜ ⋝ ⋞ ⋟ ⋠ ⋡ ⋢ ⋣ ⋤ ⋥ ⋦ ⋧ ⋨ ⋩ ⋪ ⋫ ⋬

◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫



Wednesday, 21 November 2012

November beauty products ! Review ♥

Assalamualaikum all =)

Da berhabuk nampaknya blog ni since a month jugak i didn't update anything ! hahaha . yeahh bz life nak buat macam mana . Kalau nak ikutkan kurang 3 weeks lagi semester 4 bermula ! Nak cakap buat persiapan , persiapan apa pun i didn't know..haha . Just have to be ready untuk menghadapi cabaran drive sendiri pergi class ! Since my dad da bagi permission .. haha . And im totally using my brother car . Erghhh daddy when can i'll get my own !!!

Okay terus ke our point updating this.. 'November hot products ! Review ' . I'll take a tour for you guys on my item that i buy last week ! All this item i'll get from online shop except the bobbi brown brush , high beam beauty blender  and eyeliner . Okay, so far i'm so so so deeeppppp satisfied with all of this item ! Wanna see it? Jom follow me..

1)  First . This is  Bobbi Brown Brush Set ( 32 pcs ) .
I'll buy it from a very famous online shop . The price is also affordable . Anyone can have this !
The brush is so super soft to my skin . It wont break up the foundation that i've apply with sponge because the tekstur sangat sangat soft .


For my own opinion ..BB is the best makeup brush ever  


Each brush has it's own use and benefit . The best brush for me is the blending brush , eyeliner , eyeshadow and foundation brush .


2) The next review is some item that will make your moody , flat little face in the morning to shining superstar beautiful face ever ! You wanna know the secrets to profesional makeup artist tricks ? Used this .
High Beam by Benefit 
Get ready to be an artist look after use this product ! The function is to make your face look shining and glowing . Just put in any area that you want to be awakening and tap it with your finger . Easy ! Tak sampai 20 saat pun the application akan nampak jelas di wajah anda .


The outside look ( 13 ml )


Bekas kaca dan rupanya sama macam pengilat kuku . Try it !


3) Third item is 2 bottle of  Lasting Drama Eyeliner ( Black & Brown )
Okay this one is the best eyeliner ! Tolak Revlon , Silkygirl , Mac yang totally expensive . Used this eyeliner for the long lasting effect and superb black gila . Once i buy , macam tak percaya with the cheapest price ever boleh dapat eyeliner yang pekat , tahan lama and senang apply macam this one . I give you 10 star ! You all should try . 


It give you special brush to apply and the brush is super easier to use . Bagus kan ?

4) Forth item is the perfect mask untuk yang muka banyak blackhead , whitehead . Okay the effect is sooo incredible so jangan lupa cuba ya .
Its Shiseido Mask ( 10 pcs )
Ini adalah masker favourite i since i buy it last week ! Super cool . Nak tau kenapa x? Sebab dia akan tanggalkan semua blackhead , whitehead , pinkhead and semua head2 yang tidak digunakan di wajah . Tau macam mana ? We apply it on our face and biar dalam 20 minit . Mask tu akan kering and kita just tarik dia dari atas kepala sampai ke dagu . Memang a little bit sakit esp kat bahagian mata . But trust me , its worth it !


Okay just taburkan atas lantai and snap ! 
Try it guys . Worth the money .

5) The fifth product review is the best item ever to apply foundation !
It has been given a name ' Beauty Blender ' The main function is to make ur face nampak rata when using foundation ! And yaa memang ianya kotakan janji . My face totally looks much better when using foundation by applying it with this beauty blender . Lagi satu , rupa dia pun comel . jangan makan benda ni dah la ye. haha . 


Kiut kan ? Saiz dia kecik je tau . 

Okay nak tambah sikit . Actually it come with a DETERGENT yang digunakan khas untuk membersihkan foundation kat span atau bedak2 kat brush yang kotor , totally memang senang nak bersihkan . Cuma buat bulat duit shiling seposen kat telapak tangan then gosok2 kat brush , sponge and semua foundation2 tu akan terkeluar dengan sendirinya . 


Looks the detergent with the beauty blender . Serasi bersama . Wajib ada di rumah 2 item ni . 
Okay kalau minat sesangat2 gn beauty blender ni and ada niat nak cuba . Boleh pm me kat fb or kat tinggalkan komen kat bawah ni . I'll reply asap and bagitau macam mana u boleh dapatkan . Trust me berbaloi . Harga dia kurang dari RM30 . WOrthhh!!!!!

Note : Ada product yang dijual oleh saya and ada yang tak . TQ

Okay sayang2...that's all for the review . Kalau ada item yang u all nak tau lebih jangan malu bertanya . 
Take care and i see ur guys later .

Thanks for you time =)

Assalamualaikum ♥













Thursday, 27 September 2012

Yayyy ! Got it . Lesen P :D

Assalamua'laikum ,

Hari ni happy kemain lagi ! hehe . Syukur sgt2 dapat lepas fasa pertama kehidupan , DAPAT LESEN :) hihik . InsyaAllah hari isnin ni siap P saya . Yayyy....

Tadi sampai Metro Driving Academy kat Subang Jaya dlm pukul 9.55 . Lewat tau! suppose sampai kol 9.30 untuk pendaftaran sesi 1 . Sampai je sana , terus pergi kat Ejen and ejen tu bawak pergi office untuk daftar kan diri . Saya dapat nombor 55 ! Seb bek ....Mmg bagus Metro ni , lagi2 yg bawah ejen .. sbb diorang akan bagi nombor siap2 . Tapi kalau lewat 20 minit masa nak test,kena KICK OUT laa ! haha .

Yang suprising aku..baru 5 minit daftar , cikgu kat luar pejabat dok panggil kuat2 , NOMBOR 55 ! Mana?? Aku pun pergi la kat cikgu tu..cakap gn dia ' saya laa nombor 55 ' .. then die suruh pergi kat pakcik yang pakai spek tu bagi kertas daftar sbb aku da lewat untuk buat Bukit,Parking gn 3penjuru . Then , agak gementar aku bilaaaaaa belum apa2 diorg da suruh masuk keter kancil kat tepi tu and drive naik bukit . NAK BUAT TEST TERUS ?? Alamakkkk...dlm hati 'TUHAN JE TAHU' takut kot...baru 5 minit sampai da kena test ! Aiyoo..

Then masa naik bukit , dengan tangan shaking..aku tetap bertenang and fokus byk2 ! Mana boleh nervous sgt..nanti apa pun xbole..haha . .... And syukur alhamdulilah aku lepas bukit gn SEMPURNA <3 Cewahhh. Sbb aku tgk ramai yg sangkut kat situ and terus kena keluar keter . Kesian diorg . Thanks kat cikgu aku la .. tegas2 dia pun aku lulus bahagian bukit !

After turun bukit tu masuk terus parking . And also alhamdulilah parking aku lepas and 3 penjuru sekali . Tapi ade moment tu aku ternampak sorang girl ni..dia da lulus bukit gn parking , sampai 3 penjuru dia langgar tiang.. :( Then terus kena disqualified . Kesian tahu...menangis budak tu .

After da wat semua , pakcik spek tu da tanda semua lulus . hehe . Then terpaksa laa QUE untuk buat jalan raya pulak . Haiyooo...ni letih . 2 jam tunggu ! Dari kol 10 sampai 12 baru boleh buat .

Ramai yg failed bahagian jalan raya . Satu : Sbb mati enjin . Dua : Sbb xbagi signal dn sbg .

Alhamdulilah sgt2 aku berjaya lepas bahagian Dalam dan Luar . Da la lambat,pastu baru 5 minit daftar kena panggil wat bahagian dalam dahhh ^^ Onestly , memang nervous time tu .

So , here borang aku ! hehe . Da jadi bungkus nasi lemak ! Haha excited sgt...


Okay la guys ! Nak rehat2....Buat dunia sendiri jap. HAHA . 
Last word : Thanks MAMA , ABAH , ALONG for ur support <3
Kepada sayang hati ni,MOHD HUZAIR thnks belanja kfc . Untung la along dpt join skali . hihi .

Okay Bye2 . Assalamua'laikum :)
TQ for reading ^^









Saturday, 30 June 2012

Moving to HOSTEL ?

Assalamualaikum !

Hai peeps . Just got back from KLCC tadi beli barang mamaku . Esok secara rasminya aku ditinggalkan alone di Kuala Lumpur , not alone actually tapi dengan abang aku ! Haha . So , yang pertama sekali mama aku pergi Doha,Qatar esok selama ...... sebulan mungkin ? dan aku akan pindah ke hostel kolej . Tujuan pindah ni senang je..untuk memudahkan aku pergi ke kelas sebab rumah aku jauh daripada kolej and memang susah nak pergi kelas dengan ketiadaan transport .

Yang menariknya , ini pertama kali aku duduk hostel . Hopefully jadi kenangan yang indah . And yang paling penting kena pandai giler jaga diri kat dunia KL yang penuh dengan challenge ni . Bulan puasa ni pun aku berbuka dengan jantung hati tersayang aku n mmber2 jela . First time kot berjauhan dengan family !

Ape2pun doakan aku sentiasa selamat sejahtera sentiasa ye...hehe. Untuk girls , please jaga diri anda baik2 sebab macam2 berita kes culik da aku dengar skang ni . Okay have a nice day !


Love,


Wednesday, 20 June 2012

Jun Story ♥

Assalamualaikum ,

Lama dah tak update ni . Toooo much things going on bulan ni . My result for Semester 2 dah dapat..and alhamdulilah macam yang aku nak okay saje , tapi tak dapat Anugerah Dekan .. haha . Keciwe jugak la . And Mara loan yang diimpikan tu , Alhamdulilah aku dapat malah lebih3 baik daripada yang aku jangkakan .

So next week hari Isnin (25.6) I begin my first class in geomatika . Kali ni memang superb la sebab semester3  aku target untuk dapat 3.5 and above . InsyaAllah . Di mana ada kemahuan di situ ada jalan .

Tapi masa cuti sem ni yang tak boleh dilupakan bila aku terpaksa struggle untuk dapat Mara Loan tu and ofcourse bukan senang . Yang apply lebih kurang 300 student . Yang dapat tawaran tu 37 orang . And alhamdulilah aku one of them . Yang penting result kena power la sebab ramai student yang nak pinjaman ni . Macam dekat kolej yang aku study pinjaman ni memang takder kalau nak diikutkan . Yang ada cuma PTPTN sebab tu pun kolej swasta . So dream come true lah aku dapat achive tahap tu . And yang paling letihnye bila nak kena ulang alik kolej untuk siapkan borang . Diorang mesti nak perfect , so dalam masa 2 bulan cuti sem baru dapat goodnews pasal mara ni . And untuk batch aku yang dapat just 2 orang je including aku sendiri . Sebab tak ramai yang tau and betul2 nak apply utk ni . Bukan free tau . haha .

And lagi gud news aku dapat blackberry torch from abah . Da lame mengidam dapat gak . weee. Thanks daddy :)

Okay guys.

Wish me luck untuk semester 3!





Wednesday, 30 May 2012

Its beautiful morning in Bali

Assalamualaikum

So pagi tadi aku bangun tepat pukul 6 pagi . Dekat sini waktu solat and sunset memang berbeza ngan msia . Kalau Subuh , 3.30 pagi , Zuhur 11.30 pagi , Asar 2.30 petang, Maghrib 6.30 petang and Isyak around 8 malam . Menarik kan ! Hehe

Pagi2 lagi benda pertama yang aku wajib fardhu ain cari mestilah BREAKFAST ! So ini yang aku dapat .


Coffee wit Roti bakar . Bnde ni da biase makan kannn

Condohotel ni mmg bagus , 100% A+ sume lah !. So sebenter lagi gue nak post lagi satu story pasal kecomelan condo ni pulak yer ;)

For your information , dekat sumatera ni mende paling susah yang nak dicari adalah makanan halal . Nak tau pasaipa ? sebab dekat sini kebanyakan yang menginap adalah orang Hindu ( tapi muke indon , puihhhhh ) and pelancong die ramai yang dari Australia . Sebab dekat sangat2 dengan Bali . Nak dibandingkan dengan negara barat yang lain . 

Percaya ke tak , itu lah hakikatnya . B**I memang wujud dekat sini . So before datang tempat ni kena la upah seorang ejen , ataupun upah pakcik teksi untuk memberitahu lokasi2 yang menjual makanan halal . Tapi yang paling terkenal and halal is MASAKAN PADANG . BUT , Ade jugak some sort of kedai yang meragukan . Bak kata pakcik teksi !

So kena hati2 dalam memilih makanan . Dont trust any restoran melainkan kite tau yang DIE MEMANG HALAL .

Jangan sampai temakan bnde yang tak sepatutnya sudah . Nanti Hati kotor tau ! Huhu 

Okay wat for next story , Sekian . 











Tuesday, 29 May 2012

Fly to Bali , Indonesia

Assalamualaikum kawan2 . atau yang bukan kawan saya .

Dalam masa 5 jam lagi saya akan berangkat ke Bali . Raja segala shopping dehh... Mudah mudahan saya tak menghabiskan berjuta2 rupiah di sana . Haha .

Ni pun baru pertama kali pergi area indon tue . Sebelum ni paling larat pergi dekat Arab saudi jela . Tapi memang cuaca dia boleh tahan cool jugak . Haha .

So tengah2 mama , abah , abang kemas2 barang tu , saya pulak sibuk menulis belog . Tapi takper sebab saya dari awal2 lagi dah siapkan semuanya demi masa depan yang cerah . Hehe (^_^)



Haha kantoi barang banyak . Ade 2 beg besar lagi kat belakang sinun . Tirulah cara saya mengemas barang , tak perlu lipat tau , buat bulat2 je . hahaha


Okay . C teddy ni sebagai penganti sayang saya ZER AVENGED yang tak ikut ! huu . Pelok teddy ni puas2 . Dari genting ke indonesia yea teddy mama ...


Okay u guyss ! C ya nanti . Doakan saya selamat pergi dan balik . 

Assalamualaikum .




Monday, 28 May 2012

Walkie Talkie !

Semalam jalan2 area wangsawalkmall dekat wangsamaju . Then tengah2 mencari barang2 eletronik untuk rumah aku , abah aku tetibe berminat pulak untuk mencari something yang first time aku akan pakai nanti . Benda ni baru pertama kali aku pegang and pakai die sendiri so memang jakon lah kan . Benda tu is WALKIE TALKIE .

Yang funny nye , aku saja main test2 ngan abah aku . Aku duduk lebih kurang 1 km jauh ( yelah takkan nak jauh sangat kan sat gi hilang pulak ) haha . Then try la cakap2 ngan abah pakai benda tu . Aiyoo.. Orang da tengok semacam . Agaknya semua manusia kat situ ingat aku ni FBI kot . HAHA .

Yang best nye benda ni , dia leh tahan sampai 10 km ++ . Aku sendiri tak berapa sure jarak jauh sebenar dia . Harga benda ni pun tak mahal sangat . Around rm800 . Tapi benefit dia abah aku sendiri lah yang tahu . Ingat nak simpan dalam bilik and buat harta , mana tahu nak guna nanti . kan ? haha .

Ni benda ajaib tu ..




Amacam ? 
Nanti boleh guna benda ni time pergi travel . Hihi . Banyak manfaat nye .
Okay guys , c u !

Assalamualaikum :)






Its family Time ! ♥

Assalamualaikum :)

Kalau nak ikutkan banyak sangat story nak citer ni , tapi disebabkan abahku ajak keluar siang dan malam maka memang tak sempat nak update ape2 . Blog ni kosong je la...haha .

So semalam pergi karaoke with semua ahli2 keluargaku . Mama , abah , abang , adik and my FIANCE ♥ Mula2nya ingat nak pi makan je area sunway tapi da kebetulan on the way balik rumah abah pulak teringat pasal nak karaoke . Jam da menunjukkan pukul 11 malam . Tapi demi karaoke aku sanggup . ! HEHE . 

Time karaoke tu yang palingggg sweet . First time fiance aku yang tersayang tu dengar sore aku ! Aduii..malu pulak . Dah tu aku memang tak pandai nak pilih lagu . Ade ke aku nyanyi lagu KU TAHU KAU RINDU by Ella . Lagu tu untuk orang putus cinta sesuai la...adoii.. Aku memang ingat nak sweetmweet time tu , tapi tersalah pilih la...hihi . Minat sangat2 lagu tu , tapi memang tak kena la sangatttt gn time tu kann !

Tibe saat fiance aku menyanyikan lagu .. Ya Allah .. syahdunya suara si dia. Suara paling macho plus sweet yang pernah aku dengar . And si dia menyanyikan lagu KENANGAN TERINDAH by samsons ♥ Kenapa laaa aku tak nyanyi lagu tu untuk si dia dulu..lahaiiiii....

Rasa macam nak peluk2 bantal je , hehekkk. Nasib baik abah and mama baik hati sangat2 bagi kami chance nyanyi lagu sama2 asalkan tidak melampai batas . kenkenn...hehhee .

And the sweetest moment ever bila si dia request nak nyanyi lagu MY HEART by Acha and Irwan . memangg maluuuu sangat2 . Yela kamik sadak sore kamik tak sedap tok . Haha Ckap sarawak da.. 

Apa yang boleh aku gambarkan time tu is sooooo sweet....Then mama and abah pun nyanyi lagu sama2 . Abah berikan lagu WONDERFUL TONIGHT kat mama . Memang cool abis sore abah aku .

And abang aku yang penyayang pulak nyanyi lagu I WILL SURVIVE , Lagu nyamuk . HAHAHA .

Bilik yang abah sewa tu bilik paling BOSAK la kat situ . Kalau korang nak tengok , pi kat Wangsawalk Superstar Karaoke .. Bilik 819 . Sewa pun agak superb mahai la kan. Dah tu 2 jam ! Hehe .

A few picture , But tak boleh gambarkan kesweetan time tu ... Aku punya camera abis battery sudah. Terpaksa la snap pakai low handset tu je . NOKIA C3 . hahaha . Dats y pic dia kabur tahap camni........



Clear food atas meja ni lepas 2 jam 


Pilih2 lagu


Abang muka keletihan . Baru balik keja ...heh XD

Okay by then , wait for my next story  . huhu BYE2 Peeps !
Miss this moment la...Walaupun kepenatan but still sume keluarkan anak tekak merdu . Haha

Assalamualaikum ♥




Sunday, 6 May 2012

Makeover Makeup Vintage

Assalamualaikum . Hey peeps !


Ini adalah blog baru yang diupdate semalam yer =)
Nak citer . Minggu lepas nisa ada dapat satu request daripada bakal kakak ipar untuk makeupkan dia for photoshoot . Ni fb dia https://www.facebook.com/profile.php?id=100002196356199 !


So kiteorang mule makeup pukul 8 pagi . Sepatutnya lebih awal tapi sebab masalah teknikal muslihah sampai lewat pulak . So memang kena rushing , sebab ikutkan photoshoot tu start around 9 pagi.


Tema untuk yang dimakeupkan adalah vintage . Malam sebelum makeup tu nisa ada jugak buat search untuk tema vintage ni . Tapi semuanya kurang cantik sebab makeup vintage ni biasanya simple and sesuai untuk mereka yang suka makeup klasik . Tapi nisa nak challege diri sendiri untuk buat lain dari yang lain . Sebab muslihah punya kulit pun memang da nampak macam orang zaman dulu2 . So senang sikit nak makeupkan dia . Memang sesuai sangat2 makeup vintage untuk muslihah tu tau =)


And ini sebenanye kali pertama nisa makeupkan model yang memang kena series and buat betul2 . Even kesalahan sikit pun xboleh . Sebab yang sebelum ni punya makeup cuma dekat diri sendiri and makeup yang agak artistik macam ghost makeup and just guna kreativiti sendiri je . Nak conteng2 muka model pun takper . Heheh =)


Untuk bahan2 makeup tu nisa just gunakan :


1) Foundation + Concealer
2) Eyeliner + Pencil eyeliner
4) White Pencil Eyeliner
5) Eyeshadow(From Mac) Warna Brown + White
6) Mascara 
7) False Lashes ( Atas permintaan Model )
8) Lip liner
9) Lipstik (Merah) 


Memang tak banyak yang digunakan . Sebab bahan2 ni je yang diperlukan untuk makeup vintage ! Kalau nak ikutkan lagi simple actually . Tapi nisa tambah2 skit untuk bagi kelainan . Sape2 nak cuba boleh je...=)


Bahagian mata muslihah tu agak susah sebenanyer sebab mata dia jenis kiut gitu . Kecil molek . Macam mata orang korea . hehe .Tapi takper , untuk makeup mata tu memang kena teliti and tangan tak boleh goyang . 


So ni picture before and after ! :






: Click untuk besarkan image :

Yang taiklalat tu memang sengaje diletakkan supaya menepati tema Vintage. Baru nampak kelainan sikit ^^

Kalau ada sesiapa yang berminat untuk dapatkan makeover makeup yang paaaalinnggggg murah tidak kisah untuk photoshoot atau lain-lain . Boleh je pm di Facebook @ Email : pinkcess_nisa09@yahoo.com

Selain itu , imej consultan untuk tema baju dan ubahsuai tudung yang dipakai oleh model juga akan diberikan . 

Sekian . Assalamua'laikum :)