Wednesday, 30 May 2012

Its beautiful morning in Bali

Assalamualaikum

So pagi tadi aku bangun tepat pukul 6 pagi . Dekat sini waktu solat and sunset memang berbeza ngan msia . Kalau Subuh , 3.30 pagi , Zuhur 11.30 pagi , Asar 2.30 petang, Maghrib 6.30 petang and Isyak around 8 malam . Menarik kan ! Hehe

Pagi2 lagi benda pertama yang aku wajib fardhu ain cari mestilah BREAKFAST ! So ini yang aku dapat .


Coffee wit Roti bakar . Bnde ni da biase makan kannn

Condohotel ni mmg bagus , 100% A+ sume lah !. So sebenter lagi gue nak post lagi satu story pasal kecomelan condo ni pulak yer ;)

For your information , dekat sumatera ni mende paling susah yang nak dicari adalah makanan halal . Nak tau pasaipa ? sebab dekat sini kebanyakan yang menginap adalah orang Hindu ( tapi muke indon , puihhhhh ) and pelancong die ramai yang dari Australia . Sebab dekat sangat2 dengan Bali . Nak dibandingkan dengan negara barat yang lain . 

Percaya ke tak , itu lah hakikatnya . B**I memang wujud dekat sini . So before datang tempat ni kena la upah seorang ejen , ataupun upah pakcik teksi untuk memberitahu lokasi2 yang menjual makanan halal . Tapi yang paling terkenal and halal is MASAKAN PADANG . BUT , Ade jugak some sort of kedai yang meragukan . Bak kata pakcik teksi !

So kena hati2 dalam memilih makanan . Dont trust any restoran melainkan kite tau yang DIE MEMANG HALAL .

Jangan sampai temakan bnde yang tak sepatutnya sudah . Nanti Hati kotor tau ! Huhu 

Okay wat for next story , Sekian . 











Tuesday, 29 May 2012

Fly to Bali , Indonesia

Assalamualaikum kawan2 . atau yang bukan kawan saya .

Dalam masa 5 jam lagi saya akan berangkat ke Bali . Raja segala shopping dehh... Mudah mudahan saya tak menghabiskan berjuta2 rupiah di sana . Haha .

Ni pun baru pertama kali pergi area indon tue . Sebelum ni paling larat pergi dekat Arab saudi jela . Tapi memang cuaca dia boleh tahan cool jugak . Haha .

So tengah2 mama , abah , abang kemas2 barang tu , saya pulak sibuk menulis belog . Tapi takper sebab saya dari awal2 lagi dah siapkan semuanya demi masa depan yang cerah . Hehe (^_^)



Haha kantoi barang banyak . Ade 2 beg besar lagi kat belakang sinun . Tirulah cara saya mengemas barang , tak perlu lipat tau , buat bulat2 je . hahaha


Okay . C teddy ni sebagai penganti sayang saya ZER AVENGED yang tak ikut ! huu . Pelok teddy ni puas2 . Dari genting ke indonesia yea teddy mama ...


Okay u guyss ! C ya nanti . Doakan saya selamat pergi dan balik . 

Assalamualaikum .




Monday, 28 May 2012

Walkie Talkie !

Semalam jalan2 area wangsawalkmall dekat wangsamaju . Then tengah2 mencari barang2 eletronik untuk rumah aku , abah aku tetibe berminat pulak untuk mencari something yang first time aku akan pakai nanti . Benda ni baru pertama kali aku pegang and pakai die sendiri so memang jakon lah kan . Benda tu is WALKIE TALKIE .

Yang funny nye , aku saja main test2 ngan abah aku . Aku duduk lebih kurang 1 km jauh ( yelah takkan nak jauh sangat kan sat gi hilang pulak ) haha . Then try la cakap2 ngan abah pakai benda tu . Aiyoo.. Orang da tengok semacam . Agaknya semua manusia kat situ ingat aku ni FBI kot . HAHA .

Yang best nye benda ni , dia leh tahan sampai 10 km ++ . Aku sendiri tak berapa sure jarak jauh sebenar dia . Harga benda ni pun tak mahal sangat . Around rm800 . Tapi benefit dia abah aku sendiri lah yang tahu . Ingat nak simpan dalam bilik and buat harta , mana tahu nak guna nanti . kan ? haha .

Ni benda ajaib tu ..




Amacam ? 
Nanti boleh guna benda ni time pergi travel . Hihi . Banyak manfaat nye .
Okay guys , c u !

Assalamualaikum :)






Its family Time ! ♥

Assalamualaikum :)

Kalau nak ikutkan banyak sangat story nak citer ni , tapi disebabkan abahku ajak keluar siang dan malam maka memang tak sempat nak update ape2 . Blog ni kosong je la...haha .

So semalam pergi karaoke with semua ahli2 keluargaku . Mama , abah , abang , adik and my FIANCE ♥ Mula2nya ingat nak pi makan je area sunway tapi da kebetulan on the way balik rumah abah pulak teringat pasal nak karaoke . Jam da menunjukkan pukul 11 malam . Tapi demi karaoke aku sanggup . ! HEHE . 

Time karaoke tu yang palingggg sweet . First time fiance aku yang tersayang tu dengar sore aku ! Aduii..malu pulak . Dah tu aku memang tak pandai nak pilih lagu . Ade ke aku nyanyi lagu KU TAHU KAU RINDU by Ella . Lagu tu untuk orang putus cinta sesuai la...adoii.. Aku memang ingat nak sweetmweet time tu , tapi tersalah pilih la...hihi . Minat sangat2 lagu tu , tapi memang tak kena la sangatttt gn time tu kann !

Tibe saat fiance aku menyanyikan lagu .. Ya Allah .. syahdunya suara si dia. Suara paling macho plus sweet yang pernah aku dengar . And si dia menyanyikan lagu KENANGAN TERINDAH by samsons ♥ Kenapa laaa aku tak nyanyi lagu tu untuk si dia dulu..lahaiiiii....

Rasa macam nak peluk2 bantal je , hehekkk. Nasib baik abah and mama baik hati sangat2 bagi kami chance nyanyi lagu sama2 asalkan tidak melampai batas . kenkenn...hehhee .

And the sweetest moment ever bila si dia request nak nyanyi lagu MY HEART by Acha and Irwan . memangg maluuuu sangat2 . Yela kamik sadak sore kamik tak sedap tok . Haha Ckap sarawak da.. 

Apa yang boleh aku gambarkan time tu is sooooo sweet....Then mama and abah pun nyanyi lagu sama2 . Abah berikan lagu WONDERFUL TONIGHT kat mama . Memang cool abis sore abah aku .

And abang aku yang penyayang pulak nyanyi lagu I WILL SURVIVE , Lagu nyamuk . HAHAHA .

Bilik yang abah sewa tu bilik paling BOSAK la kat situ . Kalau korang nak tengok , pi kat Wangsawalk Superstar Karaoke .. Bilik 819 . Sewa pun agak superb mahai la kan. Dah tu 2 jam ! Hehe .

A few picture , But tak boleh gambarkan kesweetan time tu ... Aku punya camera abis battery sudah. Terpaksa la snap pakai low handset tu je . NOKIA C3 . hahaha . Dats y pic dia kabur tahap camni........



Clear food atas meja ni lepas 2 jam 


Pilih2 lagu


Abang muka keletihan . Baru balik keja ...heh XD

Okay by then , wait for my next story  . huhu BYE2 Peeps !
Miss this moment la...Walaupun kepenatan but still sume keluarkan anak tekak merdu . Haha

Assalamualaikum ♥




Sunday, 6 May 2012

Makeover Makeup Vintage

Assalamualaikum . Hey peeps !


Ini adalah blog baru yang diupdate semalam yer =)
Nak citer . Minggu lepas nisa ada dapat satu request daripada bakal kakak ipar untuk makeupkan dia for photoshoot . Ni fb dia https://www.facebook.com/profile.php?id=100002196356199 !


So kiteorang mule makeup pukul 8 pagi . Sepatutnya lebih awal tapi sebab masalah teknikal muslihah sampai lewat pulak . So memang kena rushing , sebab ikutkan photoshoot tu start around 9 pagi.


Tema untuk yang dimakeupkan adalah vintage . Malam sebelum makeup tu nisa ada jugak buat search untuk tema vintage ni . Tapi semuanya kurang cantik sebab makeup vintage ni biasanya simple and sesuai untuk mereka yang suka makeup klasik . Tapi nisa nak challege diri sendiri untuk buat lain dari yang lain . Sebab muslihah punya kulit pun memang da nampak macam orang zaman dulu2 . So senang sikit nak makeupkan dia . Memang sesuai sangat2 makeup vintage untuk muslihah tu tau =)


And ini sebenanye kali pertama nisa makeupkan model yang memang kena series and buat betul2 . Even kesalahan sikit pun xboleh . Sebab yang sebelum ni punya makeup cuma dekat diri sendiri and makeup yang agak artistik macam ghost makeup and just guna kreativiti sendiri je . Nak conteng2 muka model pun takper . Heheh =)


Untuk bahan2 makeup tu nisa just gunakan :


1) Foundation + Concealer
2) Eyeliner + Pencil eyeliner
4) White Pencil Eyeliner
5) Eyeshadow(From Mac) Warna Brown + White
6) Mascara 
7) False Lashes ( Atas permintaan Model )
8) Lip liner
9) Lipstik (Merah) 


Memang tak banyak yang digunakan . Sebab bahan2 ni je yang diperlukan untuk makeup vintage ! Kalau nak ikutkan lagi simple actually . Tapi nisa tambah2 skit untuk bagi kelainan . Sape2 nak cuba boleh je...=)


Bahagian mata muslihah tu agak susah sebenanyer sebab mata dia jenis kiut gitu . Kecil molek . Macam mata orang korea . hehe .Tapi takper , untuk makeup mata tu memang kena teliti and tangan tak boleh goyang . 


So ni picture before and after ! :






: Click untuk besarkan image :

Yang taiklalat tu memang sengaje diletakkan supaya menepati tema Vintage. Baru nampak kelainan sikit ^^

Kalau ada sesiapa yang berminat untuk dapatkan makeover makeup yang paaaalinnggggg murah tidak kisah untuk photoshoot atau lain-lain . Boleh je pm di Facebook @ Email : pinkcess_nisa09@yahoo.com

Selain itu , imej consultan untuk tema baju dan ubahsuai tudung yang dipakai oleh model juga akan diberikan . 

Sekian . Assalamua'laikum :)