Sunday, 6 May 2012

Makeover Makeup Vintage

Assalamualaikum . Hey peeps !


Ini adalah blog baru yang diupdate semalam yer =)
Nak citer . Minggu lepas nisa ada dapat satu request daripada bakal kakak ipar untuk makeupkan dia for photoshoot . Ni fb dia https://www.facebook.com/profile.php?id=100002196356199 !


So kiteorang mule makeup pukul 8 pagi . Sepatutnya lebih awal tapi sebab masalah teknikal muslihah sampai lewat pulak . So memang kena rushing , sebab ikutkan photoshoot tu start around 9 pagi.


Tema untuk yang dimakeupkan adalah vintage . Malam sebelum makeup tu nisa ada jugak buat search untuk tema vintage ni . Tapi semuanya kurang cantik sebab makeup vintage ni biasanya simple and sesuai untuk mereka yang suka makeup klasik . Tapi nisa nak challege diri sendiri untuk buat lain dari yang lain . Sebab muslihah punya kulit pun memang da nampak macam orang zaman dulu2 . So senang sikit nak makeupkan dia . Memang sesuai sangat2 makeup vintage untuk muslihah tu tau =)


And ini sebenanye kali pertama nisa makeupkan model yang memang kena series and buat betul2 . Even kesalahan sikit pun xboleh . Sebab yang sebelum ni punya makeup cuma dekat diri sendiri and makeup yang agak artistik macam ghost makeup and just guna kreativiti sendiri je . Nak conteng2 muka model pun takper . Heheh =)


Untuk bahan2 makeup tu nisa just gunakan :


1) Foundation + Concealer
2) Eyeliner + Pencil eyeliner
4) White Pencil Eyeliner
5) Eyeshadow(From Mac) Warna Brown + White
6) Mascara 
7) False Lashes ( Atas permintaan Model )
8) Lip liner
9) Lipstik (Merah) 


Memang tak banyak yang digunakan . Sebab bahan2 ni je yang diperlukan untuk makeup vintage ! Kalau nak ikutkan lagi simple actually . Tapi nisa tambah2 skit untuk bagi kelainan . Sape2 nak cuba boleh je...=)


Bahagian mata muslihah tu agak susah sebenanyer sebab mata dia jenis kiut gitu . Kecil molek . Macam mata orang korea . hehe .Tapi takper , untuk makeup mata tu memang kena teliti and tangan tak boleh goyang . 


So ni picture before and after ! :






: Click untuk besarkan image :

Yang taiklalat tu memang sengaje diletakkan supaya menepati tema Vintage. Baru nampak kelainan sikit ^^

Kalau ada sesiapa yang berminat untuk dapatkan makeover makeup yang paaaalinnggggg murah tidak kisah untuk photoshoot atau lain-lain . Boleh je pm di Facebook @ Email : pinkcess_nisa09@yahoo.com

Selain itu , imej consultan untuk tema baju dan ubahsuai tudung yang dipakai oleh model juga akan diberikan . 

Sekian . Assalamua'laikum :)


















No comments:

Post a Comment