Thursday, 27 September 2012

Yayyy ! Got it . Lesen P :D

Assalamua'laikum ,

Hari ni happy kemain lagi ! hehe . Syukur sgt2 dapat lepas fasa pertama kehidupan , DAPAT LESEN :) hihik . InsyaAllah hari isnin ni siap P saya . Yayyy....

Tadi sampai Metro Driving Academy kat Subang Jaya dlm pukul 9.55 . Lewat tau! suppose sampai kol 9.30 untuk pendaftaran sesi 1 . Sampai je sana , terus pergi kat Ejen and ejen tu bawak pergi office untuk daftar kan diri . Saya dapat nombor 55 ! Seb bek ....Mmg bagus Metro ni , lagi2 yg bawah ejen .. sbb diorang akan bagi nombor siap2 . Tapi kalau lewat 20 minit masa nak test,kena KICK OUT laa ! haha .

Yang suprising aku..baru 5 minit daftar , cikgu kat luar pejabat dok panggil kuat2 , NOMBOR 55 ! Mana?? Aku pun pergi la kat cikgu tu..cakap gn dia ' saya laa nombor 55 ' .. then die suruh pergi kat pakcik yang pakai spek tu bagi kertas daftar sbb aku da lewat untuk buat Bukit,Parking gn 3penjuru . Then , agak gementar aku bilaaaaaa belum apa2 diorg da suruh masuk keter kancil kat tepi tu and drive naik bukit . NAK BUAT TEST TERUS ?? Alamakkkk...dlm hati 'TUHAN JE TAHU' takut kot...baru 5 minit sampai da kena test ! Aiyoo..

Then masa naik bukit , dengan tangan shaking..aku tetap bertenang and fokus byk2 ! Mana boleh nervous sgt..nanti apa pun xbole..haha . .... And syukur alhamdulilah aku lepas bukit gn SEMPURNA <3 Cewahhh. Sbb aku tgk ramai yg sangkut kat situ and terus kena keluar keter . Kesian diorg . Thanks kat cikgu aku la .. tegas2 dia pun aku lulus bahagian bukit !

After turun bukit tu masuk terus parking . And also alhamdulilah parking aku lepas and 3 penjuru sekali . Tapi ade moment tu aku ternampak sorang girl ni..dia da lulus bukit gn parking , sampai 3 penjuru dia langgar tiang.. :( Then terus kena disqualified . Kesian tahu...menangis budak tu .

After da wat semua , pakcik spek tu da tanda semua lulus . hehe . Then terpaksa laa QUE untuk buat jalan raya pulak . Haiyooo...ni letih . 2 jam tunggu ! Dari kol 10 sampai 12 baru boleh buat .

Ramai yg failed bahagian jalan raya . Satu : Sbb mati enjin . Dua : Sbb xbagi signal dn sbg .

Alhamdulilah sgt2 aku berjaya lepas bahagian Dalam dan Luar . Da la lambat,pastu baru 5 minit daftar kena panggil wat bahagian dalam dahhh ^^ Onestly , memang nervous time tu .

So , here borang aku ! hehe . Da jadi bungkus nasi lemak ! Haha excited sgt...


Okay la guys ! Nak rehat2....Buat dunia sendiri jap. HAHA . 
Last word : Thanks MAMA , ABAH , ALONG for ur support <3
Kepada sayang hati ni,MOHD HUZAIR thnks belanja kfc . Untung la along dpt join skali . hihi .

Okay Bye2 . Assalamua'laikum :)
TQ for reading ^^









3 comments: