Wednesday, 21 November 2012

November beauty products ! Review ♥

Assalamualaikum all =)

Da berhabuk nampaknya blog ni since a month jugak i didn't update anything ! hahaha . yeahh bz life nak buat macam mana . Kalau nak ikutkan kurang 3 weeks lagi semester 4 bermula ! Nak cakap buat persiapan , persiapan apa pun i didn't know..haha . Just have to be ready untuk menghadapi cabaran drive sendiri pergi class ! Since my dad da bagi permission .. haha . And im totally using my brother car . Erghhh daddy when can i'll get my own !!!

Okay terus ke our point updating this.. 'November hot products ! Review ' . I'll take a tour for you guys on my item that i buy last week ! All this item i'll get from online shop except the bobbi brown brush , high beam beauty blender  and eyeliner . Okay, so far i'm so so so deeeppppp satisfied with all of this item ! Wanna see it? Jom follow me..

1)  First . This is  Bobbi Brown Brush Set ( 32 pcs ) .
I'll buy it from a very famous online shop . The price is also affordable . Anyone can have this !
The brush is so super soft to my skin . It wont break up the foundation that i've apply with sponge because the tekstur sangat sangat soft .


For my own opinion ..BB is the best makeup brush ever  


Each brush has it's own use and benefit . The best brush for me is the blending brush , eyeliner , eyeshadow and foundation brush .


2) The next review is some item that will make your moody , flat little face in the morning to shining superstar beautiful face ever ! You wanna know the secrets to profesional makeup artist tricks ? Used this .
High Beam by Benefit 
Get ready to be an artist look after use this product ! The function is to make your face look shining and glowing . Just put in any area that you want to be awakening and tap it with your finger . Easy ! Tak sampai 20 saat pun the application akan nampak jelas di wajah anda .


The outside look ( 13 ml )


Bekas kaca dan rupanya sama macam pengilat kuku . Try it !


3) Third item is 2 bottle of  Lasting Drama Eyeliner ( Black & Brown )
Okay this one is the best eyeliner ! Tolak Revlon , Silkygirl , Mac yang totally expensive . Used this eyeliner for the long lasting effect and superb black gila . Once i buy , macam tak percaya with the cheapest price ever boleh dapat eyeliner yang pekat , tahan lama and senang apply macam this one . I give you 10 star ! You all should try . 


It give you special brush to apply and the brush is super easier to use . Bagus kan ?

4) Forth item is the perfect mask untuk yang muka banyak blackhead , whitehead . Okay the effect is sooo incredible so jangan lupa cuba ya .
Its Shiseido Mask ( 10 pcs )
Ini adalah masker favourite i since i buy it last week ! Super cool . Nak tau kenapa x? Sebab dia akan tanggalkan semua blackhead , whitehead , pinkhead and semua head2 yang tidak digunakan di wajah . Tau macam mana ? We apply it on our face and biar dalam 20 minit . Mask tu akan kering and kita just tarik dia dari atas kepala sampai ke dagu . Memang a little bit sakit esp kat bahagian mata . But trust me , its worth it !


Okay just taburkan atas lantai and snap ! 
Try it guys . Worth the money .

5) The fifth product review is the best item ever to apply foundation !
It has been given a name ' Beauty Blender ' The main function is to make ur face nampak rata when using foundation ! And yaa memang ianya kotakan janji . My face totally looks much better when using foundation by applying it with this beauty blender . Lagi satu , rupa dia pun comel . jangan makan benda ni dah la ye. haha . 


Kiut kan ? Saiz dia kecik je tau . 

Okay nak tambah sikit . Actually it come with a DETERGENT yang digunakan khas untuk membersihkan foundation kat span atau bedak2 kat brush yang kotor , totally memang senang nak bersihkan . Cuma buat bulat duit shiling seposen kat telapak tangan then gosok2 kat brush , sponge and semua foundation2 tu akan terkeluar dengan sendirinya . 


Looks the detergent with the beauty blender . Serasi bersama . Wajib ada di rumah 2 item ni . 
Okay kalau minat sesangat2 gn beauty blender ni and ada niat nak cuba . Boleh pm me kat fb or kat tinggalkan komen kat bawah ni . I'll reply asap and bagitau macam mana u boleh dapatkan . Trust me berbaloi . Harga dia kurang dari RM30 . WOrthhh!!!!!

Note : Ada product yang dijual oleh saya and ada yang tak . TQ

Okay sayang2...that's all for the review . Kalau ada item yang u all nak tau lebih jangan malu bertanya . 
Take care and i see ur guys later .

Thanks for you time =)

Assalamualaikum ♥













No comments:

Post a Comment