Monday, 31 December 2012

Azam tahun baru . 2013 ★




Assalamualaikum Warahmatullah.. =)

Firstly aku nak ucapkan Happy New Year 2013 to all ! Alhamdulilah akhirnya da sampai ke akhir tahun 2012 kan.. So sempena new year yang kejap lagi akan datang ni kita mesti la da prepare siap-siap azam tahun baru.So here the list of my new target in 2013!

1) Galaxy Note Pinky2
Galaxy note ada 2 iaitu note 1 and note 2 . Mula2 nya nak sangat beli note 2 lepas tgk kat iklan2    yang ada kat tv yg membuatkan hati ini jatuh cintan , tapi baru aku sedar yang note 1 only yang ada in pink colour .. Note 2 memang xdicipta yang berwarna pink .. so that why aku nak amik yang note 1 je . Harga diorang beza dalam rm400 like that je kan . Yang penting WAJIB PINK ;)

 2) Kurussssss....
 Biasanya if aku cakap nak kurus mesti ramai yang gtau xpaya la.. just bersyukur gn apa yang ada and your body xgemok pun. But no no..aku nak jugak capai target aku iaitu 48kg . Skrg berat aku.. rahsiaa2..tapi aku target dalam 3month from now insyaAllah the target will be achieve..

 3) Dean list
 Utk dpt dekan ni bukan la something yang senang..so aku hope sem 4 ni result betambah baik and dapat la merasa dekan untuk kali yang ke-2..insyaAllah..

Okay guys act aku pun tengah keliru memikirkan apa lagi yang aku nak untuk tahun baru ni.Banyak sangat benda yang aku dah dapat untuk 2012 , so i think ni je la target aku utk mase ni!

Yang penting , jangan cakap sahaja tapi kena la buktikan dengan perbuatan dan disiplin untuk capai apa yang kita nak .

Kenapa kena ada azam tahun baru eah?
Azam tahun baru ni penting sebab ianya akan mencetus satu semangat untuk kita mendapatkan apa yang kita nak . Dengan dorongan yang ada , insyaAllah anything pun bole capai :)

Okay guys , sekian dari Nyssa..
HAPPY NEW YEAR 2013 . May Allah bless you all ;)

Tq for reading <3








Friday, 23 November 2012

☞ Review ✿ BeautySkin Essense ✿

Assalamualaikum Warahmatullah =)

Alhamdulilah Beautyskin da sampaiii..Kalau ada yg nak kena booking faster2 okie. Sebab stok sgt terhad . Untuk siapa yang tak tahu @ tak pernah dengar pasal BS ni.. Meh nak citer . BS ni adalah produk yang terlaris sekarang . Ramai girl tak kisah la muda ke berusia memang nak pakai produk ni . Actually , start umur 13 tahun da boleh start makan . Jom tengok apa kelebihan Beautyskin :-

1) Mencantikkan kulit dan Menyingkirkan Toksin
2) Melembutkan Kulit / Menjadikan kulit anjal
3) Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang baik
4) Menjadikan warna kulit wajah lebih rata
5) Mencerahkan kulit / Menjadikan warna kulit kemerah-merahan esp kat bahagian pipi
6) Menjadikan kulit berseri-seri
7) Menghilangkan jerawat , parut and muka berminyak .
8) Anti penuaan/ Menghilangkan garis2 halus

Actually , kalau nak terangkan pasal kebaikan dia memang banyak sangat . Produk ni dihasilkan dengan teknologi yang sgt tinggi . Kesimpulannya,if nak kulit licin..gebu..cerah..lembut..tegang..pakaila Beautyskin ok :)

Btw,i adalah jugak doing research pasal Beautyskin ni.. and what i got from my research is that , bila you all da start pakai Beautyskin ni .. you all kena konsisten . Means every month , kena makesure telan BS ni supaya kulit korang akan maintain . If tak..the effect im not sure . Maybe just your skin will get back to nomal. My opinion , better konsisten . and start pakai bila korang da ready untuk melabur every month . Cheersss..

Last but not least , mesti ramai yang nak tau harga BS ni kan? Price RM240 untuk first time beli(kotak pertama) sekali dengan registration untuk menjadi ahli + free postage . Then pembelian second ke , third ke kali yang ke-sejuta ke harganya ialah RM210 sahaja .

Sekarang jom kita menstalker pic kat bawah ni untuk tengok bukti keajaiban Beautyskin...


Adira AF Role Model utk BS ni memang nampak perubahan kat muka dia sejak dia pakai . Xcaya try tengok gambar tu betul2..BEFORE n AFTER . and Adira paling putih compare gn artis lain . BS memang utk mencerahkan .. so no wonder la..hee 


ISMA AF pulak . Nampak cerah..gebu..putih kemerahan kan muka dia. Perbezaan dulu dengan sekarang . Marvelous ! 


Kepada mereka yang ada jerawat , parut or lubang2 kat muka tu better cegah dari sekarang . In sha Allah boleh beransur hilang dalam masa kurang 2 bulan .


Antara artis yang pakai BS ni Heliza Helmi , Saidah , Stacy , Lisa Surihani and ramaiii lagi artis .

So tunggu apa lagi u all..
 If ada sesiapa yang berminat just pm me . 
Segala pertanyaan akan dilayan . Serius buyer only . 
Ok dear . Thanks for your time !