Friday, 23 November 2012

☞ Review ✿ BeautySkin Essense ✿

Assalamualaikum Warahmatullah =)

Alhamdulilah Beautyskin da sampaiii..Kalau ada yg nak kena booking faster2 okie. Sebab stok sgt terhad . Untuk siapa yang tak tahu @ tak pernah dengar pasal BS ni.. Meh nak citer . BS ni adalah produk yang terlaris sekarang . Ramai girl tak kisah la muda ke berusia memang nak pakai produk ni . Actually , start umur 13 tahun da boleh start makan . Jom tengok apa kelebihan Beautyskin :-

1) Mencantikkan kulit dan Menyingkirkan Toksin
2) Melembutkan Kulit / Menjadikan kulit anjal
3) Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang baik
4) Menjadikan warna kulit wajah lebih rata
5) Mencerahkan kulit / Menjadikan warna kulit kemerah-merahan esp kat bahagian pipi
6) Menjadikan kulit berseri-seri
7) Menghilangkan jerawat , parut and muka berminyak .
8) Anti penuaan/ Menghilangkan garis2 halus

Actually , kalau nak terangkan pasal kebaikan dia memang banyak sangat . Produk ni dihasilkan dengan teknologi yang sgt tinggi . Kesimpulannya,if nak kulit licin..gebu..cerah..lembut..tegang..pakaila Beautyskin ok :)

Btw,i adalah jugak doing research pasal Beautyskin ni.. and what i got from my research is that , bila you all da start pakai Beautyskin ni .. you all kena konsisten . Means every month , kena makesure telan BS ni supaya kulit korang akan maintain . If tak..the effect im not sure . Maybe just your skin will get back to nomal. My opinion , better konsisten . and start pakai bila korang da ready untuk melabur every month . Cheersss..

Last but not least , mesti ramai yang nak tau harga BS ni kan? Price RM240 untuk first time beli(kotak pertama) sekali dengan registration untuk menjadi ahli + free postage . Then pembelian second ke , third ke kali yang ke-sejuta ke harganya ialah RM210 sahaja .

Sekarang jom kita menstalker pic kat bawah ni untuk tengok bukti keajaiban Beautyskin...


Adira AF Role Model utk BS ni memang nampak perubahan kat muka dia sejak dia pakai . Xcaya try tengok gambar tu betul2..BEFORE n AFTER . and Adira paling putih compare gn artis lain . BS memang utk mencerahkan .. so no wonder la..hee 


ISMA AF pulak . Nampak cerah..gebu..putih kemerahan kan muka dia. Perbezaan dulu dengan sekarang . Marvelous ! 


Kepada mereka yang ada jerawat , parut or lubang2 kat muka tu better cegah dari sekarang . In sha Allah boleh beransur hilang dalam masa kurang 2 bulan .


Antara artis yang pakai BS ni Heliza Helmi , Saidah , Stacy , Lisa Surihani and ramaiii lagi artis .

So tunggu apa lagi u all..
 If ada sesiapa yang berminat just pm me . 
Segala pertanyaan akan dilayan . Serius buyer only . 
Ok dear . Thanks for your time ! 













Thursday, 22 November 2012

✿ Simbol Comel-comel ✿

Assalamualaikum Warahmatullah =)

Ramai sangat reader yang terkapai-kapai nak kan simbol~simbol yang cute untuk letak dekat fb , buat nama twitter nampak extra gojes , blog or when IM gn someone ! So here it is.. Just copy mana-mana simbol yang korang nak and paste dekat entry,or mana-mana yang korang suka .

Ha silakan amik ni....



Æ æ ❖

{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

☼☀☁☂☃☻ ☺☹ ☮۞۩ εїз☎☏¢

☚☛☜☝☞☟✍

✌☢☣☠☮☯ ♠♤♣♧♥ ♨๑❀✿ ψ☪☭

♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈

♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈

๑۩۩.. ..۩۩๑๑۩۞ ۩

๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】

┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓

✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥▫■๑»«¶

ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ † ‡ • ‣

․ ‥ … ‧ 
 
 ‪ ‫ ‬ ‭ ‮   ‰ ‱ ′ ″ ‴ ‵ ‶ ‷ ‸ ‹ ›

※ ‼ ‽ ‾ ‿ ⁀ ⁁ ⁂ ⁃ ⁄ ⁅ ⁆ ⁊ ⁋ ⁌ ⁍ ⁎ ⁏ ⁐ ⁑ ⁒ ⁓ ⁔

∕ ∖ ∗ ∘ ∙ √ ∛ ∜ ∝ ∞ ∟ ∠ ∡ ∢ ∣ ∤ ∥ ∦ ∧ ∨ ∩ ∪

∴ ∵ ∶ ∷ ∸ ∹ ∺ ∻ ∼ ∽ ∾ ∿ ≀ ≁ ≪ ≫

≬ ≭ ≮ ≯ ≰ ≱ ≲ ≳ ≴ ≵ ≶ ≷ ≸ ≹ ≺ ≻ ≼ ≽ ≾ ≿ ⊀

⊁ ⊂ ⊃ ⊄ ⊅ ⊆ ⊇ ⊈ ⊉ ⊊ ⊋ ⊌ ⊍ ⊎ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ⊓ ⊔ ⊕ ⊖ ⊗ ⊘ ⊙

⊚ ⊛ ⊜ ⊝ ⊞ ⊟ ⊠ ⊡ ⊬ ⊭ ⊮ ⊯ ⊰ ⊱ ⊲ ⊳ ⊴ ⊵ ⊶ ⊷ ⊸ ⊹ ⊺ ⊻

⊼ ⊽ ⊾ ⊿ ⋀ ⋁ ⋂ ⋃ ⋄ ⋅ ⋆ ⋇

⋈ ⋉ ⋊ ⋋ ⋌ ⋍ ⋎ ⋏ ⋐ ⋑ ⋒ ⋓ ⋔ ⋕

⋖ ⋗ ⋘ ⋙ ⋚ ⋛ ⋜ ⋝ ⋞ ⋟ ⋠ ⋡ ⋢ ⋣ ⋤ ⋥ ⋦ ⋧ ⋨ ⋩ ⋪ ⋫ ⋬

◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫



Wednesday, 21 November 2012

November beauty products ! Review ♥

Assalamualaikum all =)

Da berhabuk nampaknya blog ni since a month jugak i didn't update anything ! hahaha . yeahh bz life nak buat macam mana . Kalau nak ikutkan kurang 3 weeks lagi semester 4 bermula ! Nak cakap buat persiapan , persiapan apa pun i didn't know..haha . Just have to be ready untuk menghadapi cabaran drive sendiri pergi class ! Since my dad da bagi permission .. haha . And im totally using my brother car . Erghhh daddy when can i'll get my own !!!

Okay terus ke our point updating this.. 'November hot products ! Review ' . I'll take a tour for you guys on my item that i buy last week ! All this item i'll get from online shop except the bobbi brown brush , high beam beauty blender  and eyeliner . Okay, so far i'm so so so deeeppppp satisfied with all of this item ! Wanna see it? Jom follow me..

1)  First . This is  Bobbi Brown Brush Set ( 32 pcs ) .
I'll buy it from a very famous online shop . The price is also affordable . Anyone can have this !
The brush is so super soft to my skin . It wont break up the foundation that i've apply with sponge because the tekstur sangat sangat soft .


For my own opinion ..BB is the best makeup brush ever  


Each brush has it's own use and benefit . The best brush for me is the blending brush , eyeliner , eyeshadow and foundation brush .


2) The next review is some item that will make your moody , flat little face in the morning to shining superstar beautiful face ever ! You wanna know the secrets to profesional makeup artist tricks ? Used this .
High Beam by Benefit 
Get ready to be an artist look after use this product ! The function is to make your face look shining and glowing . Just put in any area that you want to be awakening and tap it with your finger . Easy ! Tak sampai 20 saat pun the application akan nampak jelas di wajah anda .


The outside look ( 13 ml )


Bekas kaca dan rupanya sama macam pengilat kuku . Try it !


3) Third item is 2 bottle of  Lasting Drama Eyeliner ( Black & Brown )
Okay this one is the best eyeliner ! Tolak Revlon , Silkygirl , Mac yang totally expensive . Used this eyeliner for the long lasting effect and superb black gila . Once i buy , macam tak percaya with the cheapest price ever boleh dapat eyeliner yang pekat , tahan lama and senang apply macam this one . I give you 10 star ! You all should try . 


It give you special brush to apply and the brush is super easier to use . Bagus kan ?

4) Forth item is the perfect mask untuk yang muka banyak blackhead , whitehead . Okay the effect is sooo incredible so jangan lupa cuba ya .
Its Shiseido Mask ( 10 pcs )
Ini adalah masker favourite i since i buy it last week ! Super cool . Nak tau kenapa x? Sebab dia akan tanggalkan semua blackhead , whitehead , pinkhead and semua head2 yang tidak digunakan di wajah . Tau macam mana ? We apply it on our face and biar dalam 20 minit . Mask tu akan kering and kita just tarik dia dari atas kepala sampai ke dagu . Memang a little bit sakit esp kat bahagian mata . But trust me , its worth it !


Okay just taburkan atas lantai and snap ! 
Try it guys . Worth the money .

5) The fifth product review is the best item ever to apply foundation !
It has been given a name ' Beauty Blender ' The main function is to make ur face nampak rata when using foundation ! And yaa memang ianya kotakan janji . My face totally looks much better when using foundation by applying it with this beauty blender . Lagi satu , rupa dia pun comel . jangan makan benda ni dah la ye. haha . 


Kiut kan ? Saiz dia kecik je tau . 

Okay nak tambah sikit . Actually it come with a DETERGENT yang digunakan khas untuk membersihkan foundation kat span atau bedak2 kat brush yang kotor , totally memang senang nak bersihkan . Cuma buat bulat duit shiling seposen kat telapak tangan then gosok2 kat brush , sponge and semua foundation2 tu akan terkeluar dengan sendirinya . 


Looks the detergent with the beauty blender . Serasi bersama . Wajib ada di rumah 2 item ni . 
Okay kalau minat sesangat2 gn beauty blender ni and ada niat nak cuba . Boleh pm me kat fb or kat tinggalkan komen kat bawah ni . I'll reply asap and bagitau macam mana u boleh dapatkan . Trust me berbaloi . Harga dia kurang dari RM30 . WOrthhh!!!!!

Note : Ada product yang dijual oleh saya and ada yang tak . TQ

Okay sayang2...that's all for the review . Kalau ada item yang u all nak tau lebih jangan malu bertanya . 
Take care and i see ur guys later .

Thanks for you time =)

Assalamualaikum ♥