Wednesday, 30 May 2012

Its beautiful morning in Bali

Assalamualaikum

So pagi tadi aku bangun tepat pukul 6 pagi . Dekat sini waktu solat and sunset memang berbeza ngan msia . Kalau Subuh , 3.30 pagi , Zuhur 11.30 pagi , Asar 2.30 petang, Maghrib 6.30 petang and Isyak around 8 malam . Menarik kan ! Hehe

Pagi2 lagi benda pertama yang aku wajib fardhu ain cari mestilah BREAKFAST ! So ini yang aku dapat .


Coffee wit Roti bakar . Bnde ni da biase makan kannn

Condohotel ni mmg bagus , 100% A+ sume lah !. So sebenter lagi gue nak post lagi satu story pasal kecomelan condo ni pulak yer ;)

For your information , dekat sumatera ni mende paling susah yang nak dicari adalah makanan halal . Nak tau pasaipa ? sebab dekat sini kebanyakan yang menginap adalah orang Hindu ( tapi muke indon , puihhhhh ) and pelancong die ramai yang dari Australia . Sebab dekat sangat2 dengan Bali . Nak dibandingkan dengan negara barat yang lain . 

Percaya ke tak , itu lah hakikatnya . B**I memang wujud dekat sini . So before datang tempat ni kena la upah seorang ejen , ataupun upah pakcik teksi untuk memberitahu lokasi2 yang menjual makanan halal . Tapi yang paling terkenal and halal is MASAKAN PADANG . BUT , Ade jugak some sort of kedai yang meragukan . Bak kata pakcik teksi !

So kena hati2 dalam memilih makanan . Dont trust any restoran melainkan kite tau yang DIE MEMANG HALAL .

Jangan sampai temakan bnde yang tak sepatutnya sudah . Nanti Hati kotor tau ! Huhu 

Okay wat for next story , Sekian . 











No comments:

Post a Comment